Ben Obez miyim?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) obeziteyi “vücutta sağlığı bozacak ölçüde fazla yağ birikimi” olarak tanımlamaktadır. Obezite, tüm dünyada yüksek oranla artmakla birlikte ülkemizde de ciddi boyutlara ulaşmıştır. DSÖ Avrupa Bölgesi Obezite Raporu 2022’ye göre; obezite sıklığının en yüksek olduğu ülke Türkiye’dir. Türkiye’de yetişkin nüfusun %66,8’i fazla kilolu ve %32,1’i ise obezdir.

Obezitenin bir hastalık olduğunu ve irade yetersizliği olmadığını bilmekteyiz. Obeziteye neden olan birçok faktör vardır. Son çalışmalarda ise obezite yatkınlığına neden olan bazı genler bilim insanları tarafından gündeme getirilmiştir. Etrafımıza baktığımızda her şeyi tüketen fakat kilo problemi yaşamayan kişiler görmekteyiz bunun aksine tam anlamıyla hayatlarını aç bırakarak ve sürekli kilo problemiyle savaşarak geçiren kişileri de görmekteyiz. Aynı zamanda obez kişilerin ailelerinde de genellikle obezite probleminin olduğunu biliyoruz. Bu durum diyet ve egzersizin kilo kaybı için yeterli olmadığını göstermektedir.

Prof. Dr. Halil Coşkun BariatrikLab ekibi olarak obezitenin bir hastalık olduğunu, suçluluk ve önyargı olmadan tedavi edilmesi gerektiğinin farkındayız.Taşıdığınız fazla kilolar size Vücut Kütle İndeksi (VKİ) değeri olarak 30 kg/m2’ nin üzerinde bir yük getiriyorsa, tıbbi açıdan obeziteye sahipsiniz demektir.

Türkiye’nin önde gelen Prof. Dr. Halil Coşkun BariatrikLab Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezi’nde ameliyat için uygun bir aday olup olmadığınızı görmek için tıklayabilirsiniz.

Vücut Kütle İndeksi (VKİ) Hesaplayıcı

25+YILLIK DENEYİM OBEZİTE VE METABOLİK CERRAHİ